rgbstock
![]()
Wypada zalozyc narodowa sekcje... i przejac wladze nad swiatem!
Swoja droga juz teraz po wpisaniu hasla Poland wyswietla sie wiecej zdjec niz po wpisaniu nazw niektorych naszych somsiadow ;p.
![]()
hi hi hi to ja ju%u017C prowadz%u0119 inwazj%u0119 na p%u0142nocy...
ale aktywno%u015B%u0107 forumowiczw jaka%u015B niewielka :-)
pozdrowienia
Patrycja
![]()
Hi, I think we have some character encoding problem? Mzacha, Berenika, is that correct? Are you trying to write Polish characters?
![]()
HI JAY,
yes, there is problem with polish characters, but this is not a big thing, we can leave without it, we will understand all without them, so dont bother about this - I will just have to remember that I should not use them
greetings
patrycja
![]()
Yes, there is a character problem here. We can live without it, but if it is easy to fix... :P
Berenika - w oryginale na zdjeciu byla jeszcze reklama pensjonatu Zabinka. I strzalka w strone przeciwna ;P.
![]()
We will look into this problem.
Ha, Polish is a nice language, but I do not understand a thing :)
![]()
One of my friends from portugal says -how to recognize that's in polish:
- shortest word you hear has got at least 15 characters (letters),
- you can hear a lot of consonats like sz, cz z ,s ,z,c
and a lot of bad words - like k...a, etc
that's good sign - It can be polish :-))))
so without polish characters we will manage to understand too :-)))
![]()
Dzieki serdeczne, zauwazylam zyczenia dopiero po Swietach bo mnie przygotowania swiatecznego obzarstwa pochlonely totalnie ;-)
rozpedzilam sie tak ze nie dosc ze domowa biala kielbasa to jeszcze 10 ciast upieklam ;-)
![]()
Obfotografowalas towar? Nie ma zdjecia, to sie nie liczy! :-)
![]()
Zezarli mi zanim aparat zlapac zdazylam!!!
a zapomnialam za komentarze podziekowac - na owieczke nieoficjalnie
mowimy lambi...
![]()
Zezarli? Ot, dziady. Prawie jak w Szwejku, mu tez ciagle cos zzerali, biedakowi... Swoja droga moje zapasy tez nie przetrwaly... Ale pewno bedzie jeszcze niejedna okazja... Swoja droga malo Polakow sie tu udziela. Szkoda.
![]()
to samo mialam powiedziec, ze smutno i pusto jakos na tym naszym forum - trzeba wyczaic kto sie tu jeszcze w naszych rodkow pokazuje i zaprosic :-)
bo nie wierze ze my dwoje robimy za reprezentacje na rgb :-)
A ze zezarli to sie nie ma co dziwic bo to portugalczycy i norweg - wiec dla nich mialo nie tylko zapach ciasta ale i nowosci - mazurek tu rzecz nieznana...
![]()
Nieee, jest nas sporo. Jest na przyklad michal (mikekorn), ale on ma dzieci, co z kolei oznacza, ze nie ma czasu na zycie (touche, Michal!). No i Hisks, jeden z najbardziej "liczebnie" zaangazowanych userow. Pewno cus wiecej by sie znalazlo...
Portugalczycy i Norwegowie tacy nienazarci?
![]()
Czesc, dziekuje za zaproszenie, Patrycjo. To juz nas trojka jest tu :)
Odszukaliscie jeszcze jakichs Polakow tu na RGB? W SXC bylo sporo, z tego co pamietam.
A tak na marginesie, to jest nas troje i kazde w innym kraju :)
![]()
Wiesz lokalizacje moga byc mylne - ja mam Norway...bo teraz zyje w Norwegii....
znalazlam jeszcze 2 z polski lub z polskimi korzeniami - wiec zaproszenia wyslane. ja czasu tez nie mam za bardzo, ale czasem dobrze z kims pogadac w swoim jezyku...
hmm nienazarci - bardziej ciekawi nowych smakow... Norwegowie sie ogolnie strasznie kryguja - zawsze musze odpowiadac na to samo pytanie - to wy zawsze jecie dwa obiady ?? (bo jak jest zupa i drugie to juz wg ich taryfy sa dwa obiady...) Jeden nie wystarczy?
tu ogolnie jest tak ze jak robisz grilla ze znajomymi to kazdy przychodzi z wlasna paczka zywnosciowa, grzecznie zjada swoje na wspolnym weglu upieczone i idzie do domu... wiec twoje zdj%u0119cia grillowe to slinka leci na maxa...
![]()
witaj Macku, znalazlam jeszcze 2 - zobaczymy czy oni nas tez znajda :-))
na sxc faktycznie by%u0142o mnostwo - ale wezmy pod uwage, ze to dopiero poczatek...
Jak widac po naszych lokalizacjach Polacy sa wszedzie.... ostatnio na lekcje norweskiego musialam napisac wypracowanie z danymi statystycznymi na temat imigracji polskiej oraz mniejszosci w polsce - jakbysmy sie postarali to moze i faktycznie daloby sie przejac wladze nad swiatem...
![]()
Maciek, ja bym powiedzial, ze troje nas, a tylko ja jestem na miejscu, haha ;D. I sie zastanawiam, czy umialbym wyjechac. Pewno nie... A z drugiej strony zazdroszcze wam! ;-).
Zupa jako jeden oddzielny obiad? Nienormalni! Kurcze, a ja czasem u mamy dostaje jeszcze kompot lub inszy deser. To jak trzeci obiad! Chyba wiem, skad te 3 kg za duzo... I historia z grillem tez niesamowita...
A zdjecia z grilla lubie robic. Nie wiem czemu, ale zawsze jak ktos cos grilluje, to pedze z aparatem. Tylko mi na ogol cholernie dymia i kiszka wychodzi...
![]()
grill to juz do siebie ma ze dymi ;-)
w moim przypadku decyzja o wyjezdzie nie byla do konca moim wyborem - trafila nam sie propozycja i okazja - mialo byc na 18 miesiecy wiec nie traktowalam tego jako wiazacego wyboru... ale wyglada na to, ze ta Norwegia na dluzej zagosci w moim zyciu... Czy jest czego zazdroscic? i tak, i nie... Na pewno pod wzgledem bezpieczenstwa - zarowno ekonomicznego jak i osobistego w porownaniu z polska to dwa rozne swiaty... ale sa tez oczywiscie i minusy...
bonus to przyroda - fiord za oknem to naprawde wartosc dodana do pobytu i pensji ...
znikam obiad robic bo glodny zwierz domowy zaraz przyjdzie!!!!
![]()
Ale skorzystalas z propozycji. Ja bym nie skorzystal, po prostu balbym sie i... nie chcialbym porzucac dotychczasowego swiatka, w ktorym zyje (znajomych, rodziny itd). Insza sprawa, ze uwielbiam podroze. Ale podroze maja to do siebie, ze trwaja troche i sie koncza ;)
"A fiordy to mi z reki jadly" ;P
![]()
No tak, tylko Michal na miejscu! :)
Wiesz z tym wyjazdem to roznie jest. Niektorzy chca, inni sa - w pewien sposob - zmuszeni przez zycie. Ja kiedys tez myslalem, ze nie umialbym wyjechac z Polski. Ale tak sie porobilo, ze jestem tu (juz ponad 6 lat) i niezle mi z tym. Ale tesknie, czasami bardzo...
Przyrode i widoki mam tu tez ladne, podobnie jak Patrycja. I spokoj takze :)
Szkoci na cale szczescie nie traktuja zupy jako osobnego obiadu. Z tym, ze tu sie je zupelnie inaczej i w zupelnie innych porach - praktycznie nie jadaja czegos takiego, jak nasz polski obiad - glowny posilek to 'tea' jedzony okolo 5, 6 po poludniu.
![]()
Po skorzystaniu z zaproszenia znalazl sie taki drugi, ktory mieszka w Polsce ;)
Troche dziwnie tak bez polskich znakow pisac, ale dzieki temu przypominaja mi sie czasy C64 :P Michal wie o czym pisze he he :)
Mieszkam w Jaworznie, pracuje w Sosnowcu i musze powiedziec, ze wbrew pozorom Slask to bardzo piekne miejsce :) W chwili obecnej nie zamierzam nigdzie wyjezdzac. Niedawno wrzucilem tutaj moja galerie z SXC i od czasu do czasu bede cos dodawal... Ze wzgledu na brak wspomnianego juz czasu bedzie to raczej ponowny import nowych prac z SXC, ale znajdzie sie tez pewnie i cos ekstra :)
Pozdrawiam wszystkich czyli troje ;)